top of page

ARKHAM HORROR/ ELDRITCH HORROR DICE

Soms is een bordspel zo leuk, dat het de moeite waard is om het spel nog mooier te maken dan dat deze al is. Veelal zijn de uitgevers degene die leuke accessoires bedenken voor hun spellen, maar dit is niet altijd het geval.

 

Natuurlijk levert dit extra geld op voor de uitgevers, maar tegelijkertijd betekend dit ook dat het basisspel goedkoper wordt omdat al deze extra's niet standaard meegeleverd moeten worden. Het veranderd namelijk niets aan het spelplezier of het verloop van het spel.

 

In dit geval kijken we naar de dobbestenen die van origine kunnen worden gebruikt in Arkham Horror. Omdat het spelmachanisme hetzelfde is in het vernieuwde Eldritch Horror, en ik Eldritch Horror in mijn bezit heb, heb ik de dobbelstenen hiervoor aangeschaft.

 

Ze vervangen de originele, zwarte D6 dobbestenen van het basisspel naar deze speciaal voor dit spel gemaakte variant. In het spel gooi je succesvol wanneer je een 5 of een 6 gooit. Op deze, prachtig vormgegegven, dobbelstenen zijn de 5 en 6 zijde voorzien van een pentagon, wat perfect past bij het thema van het spel.

De dobbestenen zijn in meerdere uitvoeringen te verkrijgen, wit, rood en deze variant voor zover ik weet. De dobbelstenen voelen goed aan en geven het idee dat je een kwalitatief goede dobbelsteen in handen hebt. Helaas betekent dit niet dat ik hierdoor beter gedobbeld heb... ;)

 

Of het je waard is om de dobbelstenen aan te schaffen is voor iedereen anders. Ik denk dat je jezelf moet afvragen hoe leuk je het spel vindt en hoeveel je er dus mee gaat spelen.

 

Kwalitatief een prima product en naar mijn mening een erg mooie aanvulling voor mijn Eldritch Horror!

bottom of page