top of page

Inmiddels alweer 2 jaar geleden kocht ik het spel Memoir '44, een erg leuk spel waarin kaarten 1 van de belangrijkste mechanismes vormden. Bij meerdere spellen kom je tegen dat je een hand met kaarten hebt. Echter, Memoir '44 had in de doos een plasticen kaarthouder. 3 stukken plastic die bij elkaar een houder vormden waar zo'n 6 kaarten op passen.

 

Nu dacht ik, dat is handig! Maar om voor elk spel de doos van Memoir '44 te moeten openen voor deze houder vond ik maar een gedoe. Daarom was ik wat rond aan het kijken naar een kaarthouder.

 

Nu vond ik in Amsterdam deze houten kaarthouder die mijn kaarten perfect vasthouden en die in 2 maten te verkrijgen is. Mijn maat is een small.

 

Doordat er een lichte buiging in de houten houder zit, voorkom je dat andere spelers makkelijk mee kunnen kijken op je kaarten, ook wanneer je met meer dan 2 personen aan het spelen bent.

 

Hout staat mooi en gaat lang mee. De houder geeft overzicht, zeker wanneer er ook tekst op de kaarten staat die je moet lezen. Het is dus een niet-noodzakelijke, maar wel erg makkelijke manier om een overzichtelijke hand met kaarten te hebben. En voor de prijs hoef je het niet te laten... :)

press to zoom
press to zoom
press to zoom
bottom of page