top of page

PLEXIGLASS DICE TOWER

Langzamerhand zien we steeds meer accessoires verschijnen voor bordspellen. Soms zijn deze specifiek voor bepaalde spellen en soms zijn deze heel algemeen. Ik had wel eens dice towers gezien via youtube, maar kwam erachter dat deze lastig te verkrijgen zijn in Nederland. Daarbij moet ik zeggen dat de keuze vrij beperkt is en de modellen die beschikbaar zijn er niet altijd even interessant uitzien. Via de kickstarter van de Dice Tower zag ik een aantal Dice towers voorbij komen die er echter wel mooi en stevig uitzagen, maar het pledge niveau vond ik dan wel weer wat hoog.

 

Ik ben toen op zoek gegaan en kwam erachter dat deze dice towers gemaakt worden door een bedrijf in Polen, genaamd e-raptor. Dit is een vriendelijk bedrijf dat algemene accessoires maakt, maar ook accessoires maakt voor diverse specifieke bordspellen. Ik nam contact met ze op en zij waren zo vriendelijk om een aantal review exemplaren op te sturen zodat ik mijn ervaring hiermee met jullie kan delen. Verwacht de komende tijd dus meer interessante accessoires van e-raptor en breng eens een bezoek aan hun website (klik daarvoor op het logo onderaan de pagina).

Dan de Dice tower zelf. Deze komt in een platte en kleine verpakking. Wanneer je deze open maakt zie je de losse onderdelen van de dice tower. Er komt geen handleiding bij, maar het spreekt voor zich hoe je de Dice tower in elkaar moet zetten. Na een paar minuten puzzelen is de dice tower klaar.

 

Het eerste dat mij opviel is dat het een stevige en robuuste Dice tower is. Hierdoor zal deze niet kantelen wanneer je er meerdere dobbelstenen in gooit. Uit kwalitatief oogpunt kan ik dus alleen maar positief zijn.

 

De Dice tower ziet er verder erg fraai uit. Hij is deels doorzichtig en heeft aan de voorzijde prachtige artwork. De Dice tower heeft geen onderzijde, waardoor je na het dobbelen de Dice tower op kunt tillen om het resultaat van de dobbelstenen aan iedereen te kunnen tonen. Goed over nagedacht dus.

 

Hoewel ik dobbelstenen werpen erg leuk vind, moet ik toch zeggen dat in sommige gevallen, of bij sommige personen ;) , het erg handig is om een dice tower te hebben. De dobbelstenen vallen niet meer van de tafel af en in het geval van kleinere tafels is de ruimte die nodig is voor het werpen van de dobbelsteen daardoor beperkt.

Ik vind het geluid van de dobbelstenen die door de Dice tower gaan erg leuk en op de één of andere manier geeft het ook het gevoel dat het resultaat altijd eerlijk is aangezien de uitkomst door de Dice tower wordt bepaald en niet door de wijze van werpen.

 

Ik zal de Dice tower niet altijd gebruiken, maar er zullen momenten zijn dat ik de Dice tower bij diverse bordspellen zal gebruiken om redenen die ik hierboven heb genoemd. De Dice tower is een prachtig, robuust en aantrekkelijk product waar ik erg tevreden mee ben. E-raptor heeft naast dit model, meerdere varianten en stijlen, dus als je geïnteresseerd bent, neem dan vooral een kijkje op hun website.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Big thanks to e-raptor for a review Copy

bottom of page