top of page

ELDRITCH HORROR ORGANIZER

Je kent het wel, bij het spelen van een zeer thematisch spel heb je vele onderdelen die bijhouden wat de status is van jouw karakter. Zo heb je in het bordspel Eldritch Horror voor elk karakter: Algemene karakterinformatie, wapens, spreuken, helpers, aandoeningen, tokens voor lichamelijke en geestelijke schade, tickets, aanwijzingen etc. Hoe fijn zou het zijn wanneer dit allemaal gestructureerd en gesorteerd voor je zou kunnen liggen?

Dat dachten de mensen achter e-raptor ook en daarom kwamen zij met een oplossing. De organizer voor o.a. Eldritch Horror. Tevens kun je organizers krijgen voor bijvoorbeeld eclipse en Terra Mystica. Voor meer organizers kun je kijken op de website van e-raptor.

Natuurlijk heb ik de organizer uitgeprobeerd en gekeken naar de praktische toepassing van deze accessoire.

Net zoals de andere accessoires van e-raptor komt ook deze accessoire met niet al te veel informatie. Zo kwam ik er zelf achter dat de plastic ringetjes bedoeld waren om tussen de twee plexiglas platen te plaatsen. Hierdoor bieden ze ruimte aan het karakter informatievel om zo tussen de twee platen te passen.

 

Hierdoor kun je bij de diverse karaktereigenschappen de benodigde tokens neerleggen in de uitsparingen die hier speciaal voor zijn gemaakt..

Wellicht dat de accessoire in eerste instantie bedoeld was voor Arkham Horror, aangezien de uitsparingen niet helemaal goed uitkwamen bij de ruimtes op het karaktervel. Geen ramp, maar wel iets dat opvalt.

De overige besparingen zijn ideaal om tokens in te plaatsen zoals health en sanity tokens en aanwijzingen. Er is ook ruimte voor twee tickets, aangezien je maar twee tickets mag hebben.

Tot slot kun je zien dat er uitsparingen zijn aan de zijkanten. Deze zijn ideaal om kaarten tussen te steken. Aan de bovenzijde kan dit zelfs rechtopstaand. Op deze manier is alles vele malen overzichtelijker en kun je direct zien welke kaarten je hebt en welke aandoeningen actief zijn. Daardoor kun je ook geen dingen meer vergeten, erg handig dus.

Het product ziet er weer prachtig uit en is stevig en kras-vrij. Precies zoals we van e-raptor gewend zijn. Ben je dus een groot fan van een bordspel, zoals Eldritch Horror, en komt dit spel vaak op tafel? Kijk dan eens naar de producten die e-raptor heeft om dat spel te verfraaien of te verbeteren. Ik raad dit product dan ook absoluut aan!

bottom of page