top of page

Uitgever: 999 Games

Designer(s): Seiji Kanai

Jaar: 2012

Spelers: 2 - 4

Speelduur: 20 min

Categorie: Cardgame, deduction, bluffing, renaissance

Reviewer: Sann Zevenbergen

Het verhaal van Love Letter speelt zich af in de stadstaat Tempest. De koningin is gearresteerd wegens hoogverraad en haar dochter, Prinses Annette, is hier zeer verdrietig over. Potentiële minaars in de stad proberen haar verdriet te verlichten door haar het hof te maken en wat meer plezier in haar leven te brengen.

 

In het spel "Love Letter' ben jij één van de minaars die probeert zijn/ haar liefdesbrief bij de Prinses te bezorgen. Helaas heeft zij zich opgesloten in haar kamer in het paleis en moet je dus via tussenpersonen proberen jouw brief bij de prinses te krijgen.

Spelvoorbereiding:

In het spel Love Letter zitten slechts 16 kaarten, een aantal genegenheidsfiches en referentiekaarten. Aan het begin van het spel worden de kaarten geschud en wordt de bovenste kaart afgelegd zonder hier naar te kijken (voor een 2-speler spel worden er 3 kaarten met de afbeelding naar boven afgelegd). Elke speler neemt 1 kaart van de stapel en houdt deze verborgen voor de andere spelers.

 

Spelverloop:

De kaart in de hand is de persoon die voor jou de liefdesbrief aan de prinses moet afleveren.

Love Letter wordt in meerdere rondes gespeeld, elke ronde telt als 1 dag. Aan het einde van de ronde wordt de brief afgeleverd aan de prinses, zodra zij voldoende brieven heeft gelezen van dezelfde minnaar, verliest zij haar hart aan deze minnaar en win jij het spel!

 

Het spelen van een beurt:

De beginnende speler pakt een nieuwe kaart van de stapel. Hij/ zij heeft nu dus 2 kaarten in de hand. 1 hiervan moet er gespeeld worden. Alle kaarten hebben een tekst afgedrukt die zegt wat er gebeurt. Dit kan positief en negatief zijn voor anderen of voor jezelf. Ook wanneer het effect slecht is voor jezelf moet je altijd een kaart spelen. Deze kaarten komen midden op de tafel te liggen.

 

Leg de kaarten over elkaar neer zodat je kan zien welke kaarten, wanneer zijn gespeeld. Zodra de actie op de kaart is uitgevoerd, ga je door naar de volgende speler.

Stel je hebt in de hand Prince Arnaud en je pakt Baron Talus van de stapel. je kiest ervoor om Talus te spelen. Op de kaart staat dat je jouw kaart vergelijkt met de kaart van een andere speler. De speler met de laagste kaartwaarde verliest en is dus uit de ronde (hij heeft nml. geen kaart meer).

 

Wanneer de speler uitgeschakeld wordt voor de ronde komt zijn/ haar kaart open op tafel te liggen en komt deze speler niet meer aan de beurt.

 

De ronde eindigt wanneer de laatste kaart van de stapel is getrokken. Degene die het dichtst bij de prinses (hoogste waarde) staat bezorgt de brief aan de prinses. Wanneer de waardes gelijk zijn en er dus een gelijkspel is wint degende met de hoogste optelsom van al zijn/ haar afgelegde kaarten. De ronde eindigt ook wanneer er nog maar 1 speler over is gebleven. De winnaar van de ronde krijgt een genegenheidsfiche. Wanneer hij/ zij voldoende genegenheidsfiches heeft verzameld (afhankelijk van het aantal spelers) is hij/ zij de winnaar van het spel "Love Letter"

Conclusie:

Love Letter is een leuk spel dat snel gespeeld wordt. Een ronde is in een paar minuten voorbij en een heel spelletje Love letter duurt tussen de 15 en 25 minuten. Zodra je het spel een aantal keren hebt gespeeld begin je de karakters te herkennen en speelt het nog sneller. De regels zijn simpel en daardoor is het spel met vrijwel iedereen te spelen.

 

De kaarten zien er mooi uit. Het is echter erg belangrijk dat de kaarten niet worden herkent, dus is het aan te raden de kaarten te sleeven, zodat eventuele schade niet verklapt welke kaart het is. Omdat het spel zo weinig componenten bevat is het makkelijk mee te nemen waardoor het snel op tafel kan komen te liggen. Probeer het eens...

bottom of page