top of page
pic3970567.png

Uitgever: Emperor S4

Designer(s): Wei-Min Ling

Jaar: 2017

Spelers: 2 - 4

Speelduur: 30 min

Leeftijd: 10+

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Emperor S4 begint aardig bekend te worden in de bordspellen wereld en dit is te danken aan een lijn met goed werkende spellen bestaande uit beperkte regels en componenten en daardoor veelal verpakt in een klein doosje. Zo ook het in 2017 uitgegeven Mystery of the temples. In deze nieuwe stijl van reviews schrijven begin ik klein...

28 Augustus 2018

Sann Zevenbergen

Mysteries of the temples bestaat uit 2 typen kaarten: de wildernis en de tempels. Deze worden in een cirkel op de tafel gelegd waarbij je tussen de tempels 1 of meerdere wildernis kaarten hebt liggen (afhankelijk van het aantal spelers). Elke speler heeft een meeple met welke hij/ zij maximaal 3 plekken langs tempels of wildernis (niet beide) mag lopen waarna de actie genomen wordt welke op de kaart staan aangegeven. Dit betreft het pakken, ruilen of het gebruiken van kristallen.

 

De kristallen die men pakt worden op een kaart gelegd welke een soort gridvorm heeft. Wanneer men op een tempel beland kan deze speler een vloek verbreken door het spenderen van kristallen, echter moet er op de grid wel een pad gevolgd kunnen worden waarbij de kristallen in de juiste volgorde worden aangedaan. Hoe moeilijker de vloek, hoe meer punten de speler krijgt. Tot slot kan iedereen nog gebruik maken van speciale vaardigheden om wat variatie aan te brengen in het spel. Wanneer het spel ten einde is wint de speler met de meeste punten.

 

Een beknopte beschrijving van de regels die niet te gecompliceerd zijn. Het spel kan vlot worden uitgelegd en speelt daarna in een goed tempo door. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het een makkelijk spel is. Zeker met meerdere spelers kun je elkaar aardig in de weg zitten en is het soms een race om als eerste een bepaalde vloek op te kunnen heffen. Daarbij krijg je steeds meer speciale vaardigheden wanneer je vloeken opheft, die weer helpen om het tempo van het spel op pijl te houden en welke ook een soort set collection aspect geven aan het spel. Het ziet er allemaal goed uit met een prachtige grafische vormgeving en leuke gekleurde kristallen, allemaal in een klein doosje. Emperor S4 is nu al een uitgever om in de gaten te houden!

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5
bottom of page