top of page

Uitgever: White Goblin Games

Designer(s): Phil Walker-Harding

Jaar: 2016

Spelers: 2 - 8

Speelduur: 20 min

Leeftijd: 8+

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

We zijn weer terug aan de tafel om Sushi te verorberen. Ditmaal is de kaart uitgebreid en kunnen we genieten van nog meer sushi en desserts. Sushi Go was is een leuk spel waarbij drafting (het kiezen van een kaart en vervolgens de overige kaarten doorschuiven naar je buurman/ vrouw) op een eenvoudige wijze gebruikt werd om een snel spelletje te spelen. een leuk spel voor iedereen, vlot gespeeld, leuk getekend en makkelijk uit te leggen. Met name dat laatste maakt het spel geschikt voor het hele gezin. Inmiddels is de opvolger “Sushi Go Party” uit en deze versie 2.0 komt met een bord, met meer kaarten en de mogelijkheid tot spelen met meer spelers. Maar is het spel nog wel hetzelfde gebleven qua karakter. Is het nog steeds dat eenvoudige spelletje draften?

30 Juni 2017

Sann Zevenbergen

Opzetten van het spel:

Sushi Go Party komt nu met een speelbord. Deze wordt op de tafel gelegd en alle spelers leggen nu hun scoremarker op positie 1. De spelers kiezen nu een menu. In plaats van de standaard sushi uit het basis spel zijn er nu vele sushi soorten en moet er worden gekozen welke in het spel worden gebruikt. Doe dit ook voor de desserts. De menukaarten (waarop staat aangegeven hoe elke sushi scoort) worden nu op het bord gelegd zodat alle spelers kunnen zien welke kaarten er in de stapel zitten. De stapel wordt geschud en naast het bord geplaatst.

Spelverloop:

In Sushi Go Party kun je gebruik maken van een aantal voorbeeld menu’s, maar je kan ze zelf ook samenstellen. Hier zitten wat vereisten aan, maar verder kun je "naar eigen smaak" combineren.

 

Per ronde worden er een aantal dessert kaarten door de stapel geschud en krijgen de spelers (afhankelijk van het aantal) kaarten voor zich. Net als in Sushi Go spelen alle spelers nu tegelijk een kaart, draaien deze open en geven de rest van de kaarten door aan de buurman/ -vrouw. Dit gaat net zolang door totdat alle kaarten gespeeld zijn. Daarna worden de scores bij elkaar opgeteld en gaan de kaarten weer terug in de stapel. Enkel de dessertkaarten blijven liggen, aangezien deze pas scoren an het einde van het spel.

 

Buiten de eetstokjes en de wasabi, kent Sushi Go party meerdere speciale bonuskaarten. Aangezien er meerdere kaarten in een ronde gebruikt kunnen worden, staat er op de kaart met cijfers aangegeven in welke volgorde ze gespeeld dienen te worden (van laag naar hoog).

Winnen van het spel:

De speler die na ronde drie de meeste punten heeft gehaald in totaal, is de winnaar van Sushi Go Party.

Conclusie:

Eigenlijk kun je wel zeggen: Hou je van Sushi Go, dan hou je zeker van Sushi Go Party. De opvolger van Sushi Go geeft variatie aan een spel dat vlot speelt zonder het spel ingewikkelder te maken of heel veel toe te voegen aan de regels. De regels blijven hetzelfde, alleen nu bepaal je zelf welke kaarten je gebruikt en zijn er leuke nieuwe manieren om punten te scoren. De specials maken het spel wel iets uitdagender, maar elk spel bestaat wel uit een standaard type kaart, waardoor het spel gebalanceerd blijft.

 

Het nieuwe bord is een goede manier om scores bij te houden, waardoor het voor iedereen overzichtelijk is wie aan kop loopt en met welke marge. Het midden van het bord geeft goed weer welke kaarten in het spel zijn en hoe deze scoren. Een geweldige oplossing voor nog meer duidelijkheid.

 

Er is ruim voldoende extra sushi, specialiteiten en desserts etc. bijgekomen om lange herspeelbaarheid te garanderen en alles ziet er natuurlijk ook weer erg leuk geanimeerd uit. De doos is wel wat groot voor de inhoud en dit heeft deels te maken met het bord dat erin zit. Ik had liever gezien dat het bord nog een keer dubbel gevouwen zou worden waardoor de doos ongeveer 60% kleiner had kunnen worden. Dit komt weer ten goede aan de mobiliteit wat ook een voordeel was van het origineel. 

 

Sushi Go was al een goed spel naar mijn mening en is met deze uitbreiding alleen maar beter geworden. Sla Sushi Go over en ga meteen voor sushi Go Party!

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3
bottom of page