top of page

De Wegwijzer

Welkom bij de wegwijzer. De pagina die u helpt om mijn website makkelijker en meer toepasbaar te maken. Waarom deze wegwijzer, vraagt u zich misschien wel af? De reden hiervoor is wie en hoe ik diverse mensen wil bereiken.

Bord- en kaartspellen zijn enorm geëvolueerd en in populariteit toegenomen. Veel mensen zijn al bekend met bordspellen en veel mensen leren de hobby pas net kennen of kennen iemand die ze graag een bordspel cadeau doen, maar weten niet wat ze moeten kiezen. Al deze mensen wil ik graag bereiken en helpen bij hun keuze middels de recensies op mijn website.

Iedereen zoekt wat anders en daarom dacht ik dat het handig is om een wegwijzer te maken waarbij ik mensen heel gericht kan vertellen wat ze waar vinden en wat voor hen wellicht interessant is. De wegwijzer is dus een soort website tutorial met wat extra's.

Bovenaan ziet u de "grove" indeling van mijn website, waarbij HOME de basis is van mijn site. Bij HOME vindt u een diapresentatie van de 6 à 7 laatste recensies die ik heb geschreven, Dit omvat de spellen, maar ook de accessoires en evenementen die ik bezoek.

Daaronder staan de 6 laatste bord- en kaartspel-recensies, de 3 laatste accessoire recensies en tot slot wat links naar andere websites en natuurlijk mijn social media links. P.s.vergeet niet mijn Facebook te liken ;)

Onder DIVERSEN vindt u eigenlijk alles wat niet thuis hoort onder de rest. Dus de evenementen, wat hobby gerelateerde zaken en info over deze website en mijzelf. 

Dan komen we aan bij datgene waar de website om draait de RECENSIES van de bord- en kaartspellen en de ACCESSOIRES. Wanneer u hierop klikt ziet u sub-categoriën. Eerst per uitgever en vervolgens op alfabetische volgorde. In de nabije toekomst verwacht ik ook per categorie te gaan onderverdelen. Graag zou ik wat dieper in willen gaan op mijn recensies...

Mijn recensies hebben altijd dezelfde structuur, namelijk:

  • Inleiding

  • Technische informatie over het spelverloop

  • Conclusie

In mijn inleiding probeer ik middels een thema mensen geïnteresseerd te krijgen voor het spel, of juist niet. Op deze wijze weet u of het thema u (of de persoon waar het spel voor is) aantrekt en daarmee uw interesse wekt voor het spel. De inleiding wordt aangegeven met een cursief lettertype en veelal gebruik van kleur.

Het middelste gedeelte is technischer van aard. Want hoe werkt een spel nu precies. Wat moet ik verwachten van het verloop van het spel. Is dit mijn type speelstijl, wat gebeurd er tijdens het spel? Deze vragen worden allemaal beantwoord in dit gedeelte van de review. Vaak trekt dit meer de mensen die al bekend zijn met bordspellen en die een soort van regel-samenvatting willen hebben van het spel. Wat maakt dit spel namelijk anders dan andere (soortgelijke) spellen?

De conclusie is altijd vetgedrukt en gaat vooraf aan de tekst "conclusie".  In de conclusie probeer ik voor- en nadelen uit te zetten, vertel ik wat over de kwaliteit en voor wie het spel geschikt is. Ik kom er niet onderuit ook mijn persoonlijke mening te geven, maar ik probeer dit meestal niet de overhand te laten hebben. Een spel kan namelijk heel goed zijn, maar misschien vind ik het zelf dan wel niet zo leuk. Op deze manier probeer ik vaak een eerlijke, maar neutrale recensie te schrijven, waarbij u beslist of het wel of niet iets is voor u. Voor mensen die een cadeau zoeken voor iemand anders of die gewoon nog niet heel bekend zijn met moderne bord- kaartspellen, raad ik aan met name dit stuk te lezen.

Ziet u nu bij spelverloop een langer en gedetailleerder verhaal staan, dan kunt u ervan uitgaan dat het spel ook wat gecompliceerder van aard is. Is de tekst beperkt en wat "gestroomlijnder" dan valt het spel vaak onder de "familie'- vriendelijke categorie.

Tot slot is er het CONTACT-formulier. Heeft u vragen of wilt u wat kwijt met betrekking tot de website. Wie weet heeft u suggesties (niet alles is uitvoerbaar), laat het me dan vooral weten. Ik help u graag verder.

Ik hoop dat dit meer duidelijkheid geeft over mijn recensies en zie u graag terug op mijn website. Heel veel leesplezier en bedankt voor uw interesse!

Groeten,

Sann Zevenbergen

bottom of page